Hozzávalók: |
Elkészítés: |
1 kg krumpli, 20 dkg füstölt szalonna, 35 dkg finomliszt, só |
Három nagyobb burgonyát megtisztítunk, feldaraboljuk és erősen sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, összetörjük és visszatesszük a levébe. A füstölt szalonnát fél cm-es kockára vágjuk és kiolvasztjuk. A lisztet zsír nélkül sárgára pirítjuk. A lisztet, tepertőt összekeverjük, hozzárakjuk a burgonyafőzetet és egységes masszává dolgozzuk. Ezután evőkanállal kizsírozott, tűzálló edénybe szaggatjuk és sütőben átforrósítjuk. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes. |